Как да намалим бръчките на челото?

Добре дошли отново в блога. Днес ще ви разкажем за появата на бръчките и по-специално за тези на челото. Те включват хоризонтални линии и една или две вертикални бръчки, които се появяват между веждите. Какво причинява бръчките на челото? Кои продукти и процедури помагат за предотвратяването им? Разбери повече от статията.

Какви видове бръчки има?

Статични:

Това са бръчки, които се виждат, когато лицето е спокойно и няма мимика.

Динамични:
Това са бръчките, които се появяват при емоция или мимика на лицето. Предизвикват се от съкращението на мускулите на челото.

Какво причинява бръчките на челото?

Има различни причини, поради които бръчките по челото могат да се появят с напредване на възрастта. Те са:

Загуба на колаген

Кожата е най-големият орган в тялото ни. Тя образува защитна бариера срещу околната среда. Най-вътрешният слой на кожата-дермата е съставена от множество поддържащи структурни елементи, сред които са колагеновите и еластиновите влакна. Колагеновите влакна са отговорни за здравината и тонуса на кожата. Еластиновите влакна осигуряват гъвкавост и еластичност на кожата. Между 25 и 30-годишна възраст обаче нашето естествено производство на тези основни протеини започва да намалява бързо: губим около 1% колаген всяка година. Тези структурни промени водят до отпускане на кожата, което води до нейното увисване и образуване на бръчки.

Мускулни движения

Всеки ден ние изразяваме някакви емоции- тъга, изненада или гняв. Повтарящите се мускулни движения като повдигане на вежди могат да подчертаят бръчките на челото. Колкото по-силна е мимиката на лицето, толкова повече следи оставя по кожата. Ето защо могат да се появят хоризонтални и вертикални бръчки.

Излагане на слънце

Лицето е онази част от тялото ни, която излагаме най-често на слънце, но често забравяме да защитим. Доказано е, че хроничното излагане на слънце намалява производството на колаген и еластин в кожата, което може да допринесе за отпускане на кожата. Защитете кожата си със слънцезащитен крем подходящ за Вашата възраст и тип кожа.

Генетика

Гените могат да повлияят на това колко бързо остаряваме. Важно е да сме наясно с факта, че някои от причините, поради които имаме фини линии и бръчки по лицето си, са напълно извън нашия контрол. Поради тази причина нашия съвет е с цел превенция да подбирате анти ейдж продукти и процедури след 25 годишна възраст.

Как да намалим бръчките на челото?

Инжекционни процедури:

Ботокс за бръчки по челото

Ботоксът е един от най-ефективните и често срещани начини при бръчки по челото. Той действа локално, като се инжектира ботулинов токсин. По този начин се ограничават временно лицевите движения. Това е може би най-бързият начин да се отървете от бръчките на челото. Въпреки това е важно да запомните следните неща:
Ефекта от инжектирането на ботокс са само временни и процедурата трябва да се прави на всеки 3 до 6 месеца, за да продължите да виждате резултати.
Използва се най-често за превенция и задълбочаване на вече появили се бръчки, но не решава цялостното появяване на бръчките.
Ако сте чувствителни към игли и Ви е страх, тогава може този начин да не е за Вас.
При неправилно инжектиране може да си докарате сериозни проблеми. Винаги се доверявайте на опитен лекар при инжектиране на ботокс.

Неинвазивни процедури:

Козметика

Ако сте склонни да изберете локално решение, може би търсите най-добрия крем за бръчки по челото. Дерматолозите обикновено препоръчват кремове с формулирани съставки като пептиди, хиалуронова киселина, ретинол и др. Това са някои от съставките, които са известни със своите анти ейдж свойства за намаляване на бръчките.

  • Ретинол/Третиноин за бръчки по челото

Сред кремовете против стареене за челото също много се говори за ефективността на съставките, наречени ретинол и третиноин.
Ретинола е познат още като Витамин А1, като помага за отстраняване на мъртвите епидермални клетки и стимулира производството на нов колаген.
Третиноинът е синтетична форма на витамин А, която изисква рецепта и е значително по-силна от ретинола. Това е може би най-добрият локален продукт против бръчки по челото и може да помогне за забавяне на образуването на нови бръчки. Кремовете с третиноин се отличават от другите кремове на пазара, защото докато е известно, че другите продукти без рецепта се понасят добре и причиняват малко странични ефекти, третиноинът не винаги се приема добре от кожата на всички, но определено е по-ефективен. Гледайки третиноин за бръчки по челото преди и след сравнения, няма съмнение, че работи по-добре и по-бързо от други кремове.

Тейп пластири
Като друга актуална опция са специални пластири, които се лепят на фронталния мускул, за да ограничат мимиката. Обикновено изискват минимум 3 часа носене. Тези локални решения са лесни за използване, но трябва да имате предвид, че резултатите не се появяват за една нощ и трябва да сте много последователни при прилагането им, за да видите някаква промяна. Колкото по-рано и по-последователно започнете да ги използвате, толкова по-добре.

Масажи и фейс йога

Масажите и фейс йогата за лице представляват упражнения и масажни техники, които подобряват циркулацията и притока на кръв, за да осигурят по-младежки вид и сияен тен. По този начин се забавя процеса на стареене, изглаждат се бръчките и се отпускат мускулите на лицето, особено тези на челото.

Радиочестотна терапия

Ако не сте любители на иглите, тогава радиочестотната (RF) терапия е чудесен начин за превенция от появаването на бръчки. Това е една от клинично утвърдените технологии за стягане на кожата. Напълно безболезнена, безопасна и неинвазивна, тя се превръща в предпочитана терапия против стареене за професионалистите в индустрията по целия свят. Радиочестотния лифтинг работи, като използва енергийни вълни – известни като радиовълни. Тези вълни проникват в кожата ни в нейния по-дълбок слой – дермата. Радиовълните произвеждат лека топлина при контакт с кожата, като стимулират естественото производство на колаген и еластин в кожата, два основни протеина, които намаляват с 1% всяка година след 25 годишна възраст.

Ако се интересувате да опитате радиочестотна терапия у дома, технологията е налична и в компактно устройство NEWA. Образуването на нов колаген е бавен процес. Това означава, че след 3 месец ще започнете да виждате ефекта от първия цикъл, който сте направили. Ето защо радиочестотните процедури за челото могат да бъдат чудесно средство за превенция на фини линии и бръчки.

В тази статия ви дадохме полезна информация и съвети, които се надяваме да приложите в своите ежедневие. Споделете и на Вашите приятели.

Shopping Cart