3 често срещани мита за стареенето на кожата

Добре дошли отново в блога! Стареенето е неизбежен и естествен процес. Няма грешен начин как да се подходи към него. Един човек ще ви каже, че стареенето трябва да бъде прието, докато следващият може да препоръча агресивно насочване към признаците на стареене с медицински интервенции и операции. Ако искате да научите повече за най-често срещаните митове за стареенето на кожата, то приятно четене.

  • Нямам бръчки, то тогава нямам нужда да използвам анти-ейдж продукти

Много жени правят грешката да чакат докато се появат първите бръчки, за да започнат анти-ейдж продукти. Знаете ли, че губим около 1% от нашия колаген всяка година след 25-та ни годишнина. За да не прибягвате от ранно поставяне на филър или ботокс, създайте рутинна грижа за кожата си. Това е вашата основа както за здравето на кожата, така и за предотвратяване на преждевременното стареене. Изграждането на рутинна грижа за кожата трябва да започне с основите. Това са почистващ продукт, хидратиращ крем и слънцезащитен крем. След като имате основите, можете да започнете да се насочвате към проблемите на Вашата кожа, които искате да решите.

  • Слънцето не води до преждевременно стареене

Кожната бариера се състои от много слоеве защита. Тези защити обаче бързо се изчерпват, когато увеличите времето на излагане и количеството налична UV радиация. С времето излагането на слънце променя структурата и функцията на кожата. Колагенът в дермата намалява и се появяват неравномерна пигментация, бръчки и дехидратирана кожа. Всичко това води до преждевременно стареене.

Силно препоръчително е да нанасяте слънцезащитна козметика SPF50+ като превенция. Слънцезащитата блокира вредните лъчи и предпазва от поява на пигментации по кожата. Специалистите съветват да подберете подходящ слънцезащитен продукт за лице според състоянието и типа на Вашата кожата. Кожата се повлиява благоприятно от слънцезащитна козметика, специално формулирана да отговори на нейните нужди. Не се изкушавайте да изпозлвате един и същ продукт с UV за лице и тяло. Нанасяйте слънцезащитен крем на всеки два часа. Ако сте активни навън или около вода си вземете продукт, който е водоустойчив. Не забравяйте да обърнете внимание на шията и деколтето и кожата Ви ще Ви се отблагодари.

  • Използвам крем против бръчки и нямам нужда от анти-ейдж процедури

Истината е, че няма крем, който да гарантира трайно или незабавно „решение“ на досадните бръчки по лицето. За да се поддържат фините бръчки под контрол е нуждо да се изгради подходяща рутинна грижа и подходящи процедури за лице. Както знаете кремовете работят на ниво епидермис, затова е нужно да включите анти-ейдж процедури, които достигат дълбоките слоеве на кожата. NEWA e радиочестотен уред, който се отличава както с ефикасност, така и с клинични изследвания. Работи на ниво дерма и е безопасен и лесен за използване в домашни условия. Можете да очаквате по-стегната кожа, както и почти 4% увеличение на колаген след 3 месеца употреба.

Искаш ли да тестваш уреда Newa безплатно и да се убедиш в неговия ефект?
👉 Запиши час сега в нашите тест центрове в:

📍 гр.София жк.Лозенец, ул. „св. Теодосий Търновски” 16, салон “Beauty creator”

📍 гр. Бургас в естетичен център „Prime aesthetic center“
📧 Предварително записване на имейл:
newabeautybg@gmail.com.

Shopping Cart