6 вредни навика, които влияят негативно на кожата

Добре дошли отново в блога!
Нова година-нови здравословни навици. В днешната статия ще те запознаем с 6 вредни навика, които влияят негативно на кожата. Отърви се от тях и започни новата година на чисто и със сияеща кожа.

Излагане на слънце

Кожната бариера се състои от много слоеве защита. Тези защити обаче бързо се изчерпват, когато увеличите времето на излагане и количеството налична UV радиация. С времето излагането на слънце променя структурата и функцията на кожата. Колагенът в дермата намалява и се появяват неравномерна пигментация, бръчки и дехидратирана кожа. Всичко това води до преждевременно стареене.Силно препоръчително е да нанасяте слънцезащитна козметика SPF50+ като превенция. Слънцезащитата блокира вредните лъчи и предпазва от поява на пигментации по кожата.

Специалистите съветват да подберете подходящ слънцезащитен продукт за лице според състоянието и типа на Вашата кожата. Кожата се повлиява благоприятно от слънцезащитна козметика, специално формулирана да отговори на нейните нужди. Не се изкушавайте да изпозлвате един и същ продукт с UV за лице и тяло. Нанасяйте слънцезащитен крем на всеки два часа. Ако сте активни навън или около вода си вземете продукт, който е водоустойчив. Не забравяйте да обърнете внимание на шията и деколтето и кожата Ви ще Ви се отблагодари.

Тютюнопушене

Пушенето води до намаляване на производството на колаген и увреждане на съществуващия колаген, което води до отпусната кожа. Както води и до допълнително дехидратиране на кожата и появата на бръчки.

Недостатъчен прием на вода

Вашата кожа и тяло се нуждаят от вода, за да изглеждат здрави и да функционира организмът Ви правилно. Дехидратацията води до поява на бръчки и отпускане на кожата. Приемайте поне по 2 литра вода на ден.

Вредни храни

Консумацията на пакетирани храни и захарни изделия се отразяват неблагоприятно върху кожата на лицето. Хранете се предимно с протеини, плодове и зеленчуци всеки ден, включете и храни богати на антиоксиданти, за да възвърнете баланса и да стимулирате функцията на колагена.

Недостатъчно сън

Стреса и ежедневното натоварване много често водят до безсъние. Без добър сън регенерацията на клетките е трудна, а това се отразява и на външния вид. Кожата се състарява преждевременно и се появяват бръчки.

Твърде много алкохол

Знаете ли, че алкохолът намалява нивата на витамин А? Витамин А е мощен антиоксидант и играе ключова роля в производството на колаген. След 25 годишна възраст естествено губим колаген и еластин, които отпускат лицето, а алкохолът ускорява този процес. Прекомерната употреба на алкохол води и до дехидратация на тялото, което оказва негативно влияние върху кожата на лицето.
Newa е радиочестотен уред, който стимулира производството на нов колаген в кожата и видимо намалява признаците на стареене.
Той се отличава както с ефикасност, така и с клинични изследвания. Работи на ниво дерма и е безопасен и лесен за използване в домашни условия. Можете да очаквате по-стегната кожа, както и почти 4% увеличение на колаген след 3 месеца употреба.

В тази статия ви дадохме полезна информация и съвети, които се надяваме да приложите в своите ежедневие. Споделете и на Вашите приятели.

Shopping Cart