Грижа за кожата на лицето през лятото

Вече сме в разгара на лятото и лицето е онази част от тялото ни, която излагаме най-често на слънце, но често забравяме да защитим. При всяка промяна на сезоните е препоръчително да сменяте ежедневната си рутина на кожата. В следващите редове ще откриете практични съвети как да се погрижите за кожата на лицето си през лятото.

Слънцезащита

UV лъчите присъстват през цялата година, но през лятото те са най-активни и трябва да бъдете внимателни. Доказано е, че хроничното излагане на слънце намалява производството на колаген и еластин в кожата, което може да допринесе за отпускане на кожата. Защитете кожата си със слънцезащитен крем SPF 50 през 2 часа, който е подходящ за Вашата възраст и тип кожа.

Корекция в рутината

Първата стъпка е да коригирате почистващите продукти за лице. Ако през зимата сте използвали по-подхранващи продукти, то сега през лятото заложете на по-леки формули като гел. През горещите дни е нормално да се омазнява по-често Т-зоната. Използвайте тонер или тоник, който да почисти кожата и да предотвратите повторното омазняване на кожата.

Хидратация

Вашата кожа и тяло се нуждаят от вода, за да изглеждат здрави и да функционира организмът Ви правилно. Дехидратацията води до поява на бръчки и отпускане на кожата. Приемайте поне по 2-3 литра вода на ден.
Освен вода, Вашата кожа има нужда да се хидратира и външно. Затова избирайте леки хидратиращи продукти, съдържащи хиалуронова киселина и колагенови пептиди.

Стимулиране на производството на нов колаген

Където и да пътувате това лято не забравяйте своя помощник в борбата с бръчките. Newa е радиочестотен уред, който стимулира производството на нов колаген в кожата и видимо намалява признаците на стареене.
Радиочестотната терапия се използва за подобряване на кожата от десетилетия. Това е една от клинично утвърдените технологии за стягане на кожата. Напълно безболезнена, безопасна и неинвазивна, тя се превръща в предпочитана терапия против стареене за дерматолозите по целия свят. Уникалната, патентована технология 3DEEP безболезнено доставя контролирана енергия дълбоко в кожата. Това създава топлина, за да стимулира кожата към естествено производство на нов колаген и да изглеждате и да се чувствате по-млади и сияещи.

Какво да Не правите през лятото за кожата?

Не използвайте продукти като:

  • ретинол/ретиноиди
    Ретиноидите повишават чувствителността на кожата към слънчевата светлина, поради което се увеличават шансовете за увреждане от слънцето. Ако се нанася върху кожата го използвайте вечер, преди лягане. Използвайте слънцезащитен крем с висок защитен фактор през деня, за да предпазите кожата си.

  • химичен пилинг Химичният пилинг е чудесно средство за ефективно обновяване на кожата. Върху кожата се прилагат смес от различни киселини, витамини и избелващи средства с контролируемо действие по дълбочина и сила с цел подновяването на кожата. През лятото не е препоръчително да се използват химични пилинги, защото кожата става фоточувствителна, поради което се увеличава шанса от пигментации.

  • мазни формули Избягвайте продукти с мазни формули, които могат да запушат порите на кожата. Избирайте леки формули, които да оставят кожата свежа и без мазни остатъци.
Shopping Cart