Как да се грижим за кожата си през зимата?

Времето навън продължава да става все по-студено и  при повечето от нас се появяват признаци на кожата като: дехидратация, напукване, възпаление, сърбеж, зачервяване и чувствителност.

Пускането на отоплителни уреди също влияе на кожата и може би сте забелязали, че е станала по-суха и лющеща се.  Ако чувствате кожата си опъната или груба след почистване, изглежда лющеща се или усещате по-голяма чувствителност, тогава трябва да включите нови продукти/процедури в рутината си.

Хидратиращо почистващо средство

Необходимо е да заменим летните леки кремове с дълбоко хидратиращи,  щадящи и възстановяващи почистващи продукти, като измиващи масла и кремове. Почистващите продукти на водна основа са чудесни за мазна кожа, но през зимата кожата ви се нуждае от цялата налична влага, тъй като няма такава във въздуха. Избирайте продукти, които помагат за възстановяването на естествените масла в кожата, като същевременно и почистват замърсяванията. Избягвайте агресивни активни вещества и 

НЕ търкайте и не драскайте кожата си.

Нанасяйте по-плътни и богати текстури не само на лицето, а и на тялото, устните и ръцете.

Серуми за повече хидратация

Лесен съвет е веднага да нанесете овлажнителя си след почистване, докато кожата ви е леко влажна. Това има две предимства: заключва допълнителна влага в кожата си и също така се грижите да не загубите бързо вода. Овлажнителят може да бъде тонер или серум, като серумите обикновено са малко по-гъсти и съдържат повече активни съставки. Избягвайте всичко с високи концентрации на алкохол или съставки, които са с с потенциално дразнещи или ексфолиращи действия. Потърсете овлажнители като глицерин, протеини, хиалуронова киселина и бетаин. Запечатайте всичко с хидратиращ крем.

Намалете разрушаването на кожната бариера

Зимата наистина подлага кожата ни на изпитание. Поради това е важно да избягваме или намаляваме възможно най-много фактори от околната среда.
Студа и ветровитото време могат да повлияят на функцията на кожната бариера. Изчерпаните кожни липиди допринасят за грапавостта на кожата и също така роговият слой не е в състояние да задържа правилно влагата.
Погрижете се за откритите части, като носите шапки, шалове и ръкавици от меки, недразнещи материи, за предпочитане с високо съдържание на памук.
Дръжте горещите душове кратки и опитайте да намалите температурата.
Нанесете овлажняващи и хидратиращи продукти след баня.

Знайте кога да потърсите помощ

Ако имате много суха кожа или зимна алергия, тогава се обърнете към специалист. Също така е важно да знаете кога рутинните промени в грижата за кожата може да не са достатъчни и да включите и процедури.

Инвестирайте в овлажнител на въздуха, за да увеличите влажността

Препоръчваме да използвате овлажнител на въздуха както в дома така и в офиса. Това добавя влажност към сухия зимен въздух и така пази кожата ви по-хидратирана. Друг лесен вариант е да поставите купа с вода близо до радиатора – това също намалява сухотата на въздуха.

Носете слънцезащитен крем, дори и в облачните зимни дни

Знаете ли, че при ясни зимни дни снегът отразява до 80% от слънчевите лъчи? При облачно и сиво време, UV лъчите пак успяват да преминават през облаците и продължават да се отразяват на кожата ни. Поради тази причина препоръчваме и през зимата да използвате слънцезащитен крем, особено ако сте в планината. Защитете кожата с подходящ за вас слънцезащитен продукт с фактор поне 30 SPF.

Не забравяйте и да пиете достатъчно вода

Вашата кожа и тяло се нуждаят от вода, за да изглеждат здрави и да функционира организмът Ви правилно. Дехидратацията води до поява на бръчки и отпускане на кожата. Приемайте поне по 2-3 литра вода на ден.

Стимулиране на производството на нов колаген

Newa е радиочестотен уред, който стимулира производството на нов колаген в кожата и видимо намалява признаците на стареене.

Радиочестотната терапия се използва за подобряване на кожата от десетилетия. Това е една от клинично утвърдените технологии за стягане на кожата. Напълно безболезнена, безопасна и неинвазивна, тя се превръща в предпочитана терапия против стареене за дерматолозите по целия свят. Уникалната, патентована технология 3DEEP безболезнено доставя контролирана енергия дълбоко в кожата. Това създава топлина, за да стимулира кожата към естествено производство на нов колаген и да изглеждате и да се чувствате по-млади и сияещи.

С подходяща рутина можете да поддържате кожата на лицето си сияеща, здрава и стегната. В тази статия ви дадохме полезна информация и съвети, които се надяваме да приложите в своите ежедневие. Споделете и на Вашите приятели.

Shopping Cart