Как да възвърнем колагена в кожата на лицето си?

Кожата е най-големият орган в тялото ни. Тя образува защитна бариера срещу околната среда. Най-вътрешният слой на кожата-дермата е съставена от множество поддържащи структурни елементи, сред които са колагеновите и еластиновите влакна. Колагеновите влакна са отговорни за здравината и тонуса на кожата. Еластиновите влакна осигуряват гъвкавост и еластичност на кожата. С напредването на възрастта влакната на колагена и еластина отслабват, а производството на нови влакна се забавя. Тези структурни промени водят до отпускане на кожата, което води до нейното увисване и образуване на бръчки.

Фактори, които влияят върху загубата на еластичност на кожата

Загуба на тегло

Често хората напълняват и в лицето. Ако отслабнете много рязко е възможно да получите отпускане на кожата на лицето. Това се получава, защото колагеновите и еластиновите влакна се увреждат и поради тази причина те губят част от способността си да се свиват.

Възраст:

С напредване на годините настъпват хормонални промени в тялото ни, които са основният фактор, отключващ отпускането на кожата и появата на бръчки.

Ген:

Гените могат да повлияят на това колко бързо остаряваме. Нашия съвет е с цел превенция да подбирате антиейдж продукти и процедури след 25 годишна възраст.

Излагане на слънце:

Лицето е онази част от тялото ни, която излагаме най-често на слънце, но често забравяме да защитим. Доказано е, че хроничното излагане на слънце намалява производството на колаген и еластин в кожата, което може да допринесе за отпускане на кожата. Защитете кожата си със слънцезащитен крем подходящ за Вашата възраст и тип кожа.

Нездравословен начин на живот:

-тютюнопушене: пушенето води до намаляване на производството на колаген и увреждане на съществуващия колаген, което води до отпусната кожа. Както води и до допълнително дехидратиране на кожата и появата на бръчки.

-недостатъчният прием на вода
Вашата кожа и тяло се нуждаят от вода, за да изглеждат здрави и да функционира организмът Ви правилно. Дехидратацията води до поява на бръчки и отпускане на кожата. Приемайте поне по 2 литра вода на ден.

-вредни храни
Консумацията на пакетирани храни и захарни изделия се отразяват неблагоприятно върху кожата на лицето. Хранете се предимно с протеини, плодове и зеленчуци всеки ден, включете и храни богати на антиоксиданти, за да възвърнете баланса и да стимулирате функцията на колагена.

Как да възвърнете колагена в кожата на лицето си?

Много често в забързаното ни ежедневие нямаме време да посетим естетичен център. Поради тази причина, ние намерихме продукт, с който да пренесете салона за красота в уюта на своя дом.
Newa е радиочестотен уред, който стимулира производството на нов колаген в кожата и видимо намалява признаците на стареене.
Радиочестотната терапия се използва за подобряване на кожата от десетилетия. Това е една от клинично утвърдените технологии за стягане на кожата. Напълно безболезнена, безопасна и неинвазивна, тя се превръща в предпочитана терапия против стареене за дерматолозите по целия свят.


Уникалната, патентована технология 3DEEP безболезнено доставя контролирана енергия дълбоко в кожата. Това създава топлина, за да стимулира кожата към естествено производство на нов колаген и да изглеждате и да се чувствате по-млади и сияещи.

Освен с процедури с Newa, можете да възстановите кожата си чрез прием на колаген. Има го под формата на желирани таблетки или разтворим.
Друг начин е чрез избор на козметични продукти. Подобно на колагена и количеството на хиалуроновата киселина в кожата намалява с напредването на възрастта. Затова избирайте хидратиращи продукти, съдържащи хиалуронова киселина и колагенови пептиди.

С подходяща рутина можете да поддържате кожата на лицето си сияеща, здрава и стегната. В тази статия ви дадохме полезна информация и съвети, които се надяваме да приложите в своите ежедневие. Споделете и на Вашите приятели.

Shopping Cart